Grote wasjes, kleine wasjes, allemaal kunnen ze in de wasmachine! Of het nu 6,7,8 of 9 kg is, de wasmachines en droogautomaten van vandaag kunnen het allemaal aan. Met hun energiezuinige A+++ labels en zeer laag waterverbruik verbruiken ze tot 30% minder dan een wasautomaat met A-label. De specifieke wasprogramma’s kunnen alle soorten textiel aan. En dankzij het hoge toerental hoeft de was minder lang in de droogkast.

Maar ook de droogkasten leveren topprestaties. Luchtafvoer of condensatie? Een condensatiedroogkast houdt de warmte binnen en is daarom energiezuiniger dan een luchtafvoerdroogkast. Droogkasten met warmtepomptechnologie verbruiken 50% minder energie dan gewone condensdrogers. Zelfreinigende filters of afvoer van condenswater zorgen voor nog meer gebruiksgemak en comfort.

Miele - AEG - Laurastar - Zanussi - Bosch - Whirlpool - Liebherr - Novy - Samsung - Siemens - GE - Smeg

3 tips van de Exellent vakman bij het kiezen van jouw wasmachine

AEG wasmachine
Hoe hoger het aantal toeren, hoe droger de was en hoe korter hij in de droogkast moet. Dit bespaart tijd en energie.

Hoe groter de capaciteit van uw wasautomaat (uitgedrukt in kg) hoe meer wasgoed u in één wasbeurt kunt wassen. Door het aantal wasbeurten te verminderen, bespaart u dan ook weer energie.

Let op het energielabel dat varieert van A tot A+++, deze laatste verbruiken tot 30% minder energie dan toestellen met een A label.

Een energiezuinige wasmachine kan u bovendien betalen met uw Ecocheques.